Terug naar overzicht

KOMKOMMER UIT DE OVEN

Ingrediƫnten

  • 1 grote komkommer, zout, wat bloem,
  • 2 el olijfolie, 2 tomaten ontveld in partjes
  • 2 teentjes knoflook uit de knijpen,
  • 2 el verse gehakte platte peterselie
  • wat paneermeel en boter

Bereidingswijze

Komkommer kennen we meestal eigenlijk alleen als rauwkost; de frisse knapperige bite in salades, gevuld met een salademix of gewoon lekker in plakjes op de boterham. Maar je kunt komkommer ook gewoon als groente klaarmaken! Hieronder volgt het recept voor een heerlijke ovenschotel met komkommer. Een leuke variatie op een oud vertrouwd ingrediƫnt!
Om de tomaat makkelijker te ontvellen, snijd je ze kruiselings in en leg je ze een halve minuut in kokend water. Vervolgens laat je ze schrikken onder de koude kraan. Dan trek je het velletje er zo af!
Was en schil de komkommer (je kunt ze ook ongeschild laten, indien gewenst), snijd hem in de lengte in vieren. Afhankelijk van de lengte van de komkommer snijd je deze repen in 2 of 3 stukken. Bestrooi ze met zout en laat ze enige tijd staan. Droog de stukken komkommer vervolgens af met keukenpapier. Wentel de komkommerreepjes door de bloem. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de komkommer goudbruin, haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Voeg vervolgens de tomaten, knoflook en peterselie aan de pan toe en bak/smoor dit mengsel 2 minuutjes in de achtergebleven olie. Schep het vervolgens over de komkommer. Strooi er een dun laagje paneermeel over en leg hier en daar een klein klontje boter. Zet de schotel in de oven en laat er in een kwartiertje een goudbruin korstje op komen

Andere recepten voor « komkommer »