Terug naar overzicht

schorsenerenbeignets

Ingrediƫnten

  • 750 gram schorseneren, scheutje azijn, 750 milliliter olie om in te frituren
  • 125 gram bloem, 150 milliliter water, 2 theelepels bakpoeder, 1 ei
  • lepel ouzo of pernod, halve theelepel laurierpoeder, halve theelepel oregano
  • bosje platte peterselie, citroen, peper& zout

Bereidingswijze

Maak de schorseneren schoon en snijd ze in stukje van 7-9 centimeter. Leg ze in water met citroensap of wat azijn. Kook ze in 10 tot 20 minuten beetgaar en giet ze af.
Meng ondertussen bloem, ei, bakpoeder, ouzo, laurierpoeder, oregano en wat zout in een kom. Klop het, terwijl je het water langzaam erbij giet, tot een stevig beslag zonder klontjes.
Schorsenerenbeignets friturenVerwarm nu de frituurpan of verhit 750 milliliter olie in een gewone pan om in te frituren. Ik heb olijfolie gebruikt en dat was erg lekker maar zonnebloem- of arachideolie moet ook prima werken. Doe een stukje schorseneer in de olie om te testen of de olie op de juiste temperatuur is. Als het stukje bruist in de frituurolie dan is de olie warm genoeg. Probeer het nu op temperatuur te houden maar let op dat het niet te heet is. Dan gaat het walmen. Leg de stukken schorseneer in de beslagkom en leg ze daarna in de frituurpan. Frituur de stukjes totdat ze mooi goudbruin zijn. Leg ze op een bord met een stuk keukenpapier. Frituur aan het einde een paar takjes peterselie en garneer hier het bord mee. Serveer met partjes citroen. Eet smakelijk!

Andere recepten voor « schorseneren »