Terug naar overzicht

Zalmrolletjes met komkommer en roomkaas

Ingrediƫnten

  • 150 gr kruiden roomkaas 100 gr gerookte zalm(sandwichplakken) 30 gr pijnboompitten, geroosterd 1 komkommer Snufje zwarte peper Eventueel 1 eetl olijfolie of water

Bereidingswijze

Doe de pijnboompitten in een plaktic zakje en sla er een paar keer op met bijvoorbeeld een deegroller zodat ze grof gekruimeld zijn. Roer de stukjes pijnboompit door de room-kaas. Als de roomkaas hier erg dik en niet meer goed smeerbaar van word, kun je een eetlepel water of olijfolie toevoegen. Snijd de komkommer door de lengte doormidden. Schaaf er met de kaasschaaf lange dunne plakken van af. Snijd de plakken zalm in de lengte doormidden. Als je geen sand-wichplakken zalm gebruikt snijd je de zalm even breed als de komkommer slierten. Bestrooi de zalm met een snufje peper. Leg een stuk komkommer er op en snijd op de juiste maat. Besmeer met het roomkaas mengsel. Rol de zalm met komkommer voor-zichtig op. Je kunt ze direct serveren maar ook afgedekt in de koelkast bewaren.
Serveertips
In plaats van kruiden roomkaas kun je ook naturel roomkaas gebruiken. Ook leuk om met de kerst 3 rolletjes p.p. te serveren als voorgerecht.

Andere recepten voor « komkommer »