Zoetzure kalkoenenwok met groenten en aardappelen
Ingrediƫnten
- 2 kalkoenensneden (beenhouwerij), of vleesvervanger zoals quorn/tofu
- 4 tomaten, 2 courgettes, 1 limoen, 1 plantje koriander (vers)
- 600 g aardappelen, 1 eetl. geroosterd sesamzaad
- 1 eetl. vloeibare honing, 5 eetl. rijstolie, 2 eetl. sojasaus
- 1 koffiel. Kurkuma, 1 koffiel. kerriepoeder en 1 koffiel. paprikapoeder
- zwarte peper (molen), zout
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Pers de limoen.
- Snij de kalkoenensneden in fijne reepjes.
- Meng de sojasaus met de honing, het limoensap, peper en zout. Laat het gevogelte 20 min. in de koelkast marineren.
- Kook intussen de ongeschilde aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in schijfjes van 2 cm dik.
- Hak de blaadjes koriander grof en snipper de takjes fijn.
- Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 1 bij 3 cm.
- Snij de tomaten in partjes en ontpit ze.
Bereiding: 15 min.
Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok of pan en bak de kalkoenenreepjes goudbruin. Haal uit de wok. Giet 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de courgette en de fijngesnipperde takjes koriander 8 min. al roerend op een hoog vuur. Doe de tomaten in de wok en laat nog 3 min. bakken. Doe de kalkoenenreepjes er opnieuw bij. Verhit intussen de rest van de rijstolie in een kookpot en stoof de aardappelen. Kruid met de kurkuma, de kerrie en het paprikapoeder.
Afwerking:
Voeg de koriander toe en bestrooi de aardappelschijfjes met de geroosterde sesamzaadjes. LEKKER!