Terug naar overzicht

Marokkaanse stoofschotel van pompoen en witte bonen

Ingrediënten

  • 600 ml kokend water, 1 blokje groentebouillon of 2 tl groentebouillonpoeder of -pasta, ½ tl kurkuma, ½ tl gemalen koriander, snufje gemalen komijn
  • 200 g prei, overlangs gehalveerd en in schijfjes gesneden
  • 225 g pastinaken, in blokjes van 1 cm gesneden
  • 600 g pompoen, geschild, zonder zaden en in blokjes van 1 cm gesneden
  • 400 g gele of groene courgettes, in schijfjes gesneden
  • 1 rode paprika, zonder zaden en fijngesneden, 100 g gedroogde abrikozen, fijnge-sneden, 1 blik witte bonen, circa 400 g, snufje geplette gedroogde chilipeper, of naar wens peper en zout , 30 g pijnboompitten

Bereidingswijze

Giet het kokende water in een vuurvaste schotel. Voeg het bouillonblokje, de poeder of pasta, de kurkuma, de gemalen koriander en de komijn toe en roer goed. Voeg dan de prei en de pastinaken toe en breng aan de kook. Temper het vuur, dek de pan af en laat de groenten gedurende 5 minuten sudderen.
Voeg de pompoen, de courgettes en de rode paprika toe en breng de bouillon op-nieuw aan de kook. Voeg de abrikozen, de witte bonen en de gedroogde chilipeper als u die gebruikt toe. Neem eventueel een beetje meer chilipeper als u een pikanter resultaat wilt. Temper het vuur, dek de pan af en laat 10 minuten sudderen, of tot alle groenten gaar zijn.
Rooster ondertussen de pijnboompitten al roerend in een koekenpan met antiaan-baklaag op een middelhoog vuur, tot ze net bruin worden en hun nootachtige aroma vrijgeven. Schep de pijnboompitten op een snijplank en hak ze in grove stukken.
Proef de stoofschotel en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Schep het gerecht in diepe kommen. Bestrooi met de fijngehakte pijnboompitten en met peterselie of verse koriander en serveer direct.

Andere recepten voor « pompoen »