Terug naar overzicht

Broccoli-appeltaart

Ingrediënten

  • 1 rol kruimeldeeg, de roosjes van 1 gemiddelde broccoli (ong. 700 g) gewassen en in stukjes gesneden, 80 ml melk, 80 ml room, 3 eieren (melk, room en eieren kan je vervangen door zijdetofu), ½ theelepeltje fijn zeezout, vers gemalen peper, vers gemalen nootmuskaat, 1 grote stoofappel, 150 g verse geitenkaas in schijfjes van 1 cm gesneden

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Stoom de broccoliroosjes gedurende 7 minuten tot ze beetgaar zijn. Meng de melk, room en eieren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Vet een (25 cm) keramische quichevorm in met olijfolie. Leg de deeg in de vorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak zo’n 7 minuten totdat het deeg lichtjes goudbruin is. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij hem in stukjes. Haal de quichevorm uit de oven. Schik de broccoli, appel en geitenkaas in de vorm en giet het melkmengsel of de losgeslagen zijdetofu erbij.
Bak 35 minuten en zet daarna de oven af. Laat de quiche nog 10 minuten in de warme oven staan, zodat de vulling verder kan garen. Laat de quiche een 5-tal minuten afkoelen voor je hem opdient.

Andere recepten voor « Appel »