Over Biobello

Over Biobello

Biobello: 100% biologisch

De Lochting: ecologische en sociale roots

We schrijven 1992. Enkele organisaties starten op het domein van de Paters Kapucijnen in Izegem een bio-initiatief: De Lochting. Vijf jaar later neemt de stad Roeselare de biohoeve van de familie Dedrie over. Doelstelling? De biologische kweek bewaren én sociale tewerkstelling creëren.

De Izegemse organisaties en de drijvende krachten van Stad Roeselare delen dezelfde doelstelling, en richten samen een vzw op. In 2007 sluit een derde speler zich aan: BioBello uit Diksmuide. Toch telt de vzw De Lochting-Dedrie maar twee vestigingen: Izegem en Roeselare.

BioBello is de naam waarmee de vzw haar producten op de markt brengt. Die draaien om biologische voeding, bio-producten en het ecologische onderhoud van de leefomgeving. Ze dragen allemaal het onafhankelijke Biogarantie®-label.

In het begin gaan vooral mensen uit het OCMW en een aantal vrijwilligers aan de slag. Allerlei samenwerkingsverbanden ontstaan en nieuwe activiteiten verrijken het aanbod van de vzw. Ook de tewerkstelling groeit: vandaag werken er heel wat mensen met verschillende mogelijkheden en beperkingen.

De doelgroep blijft al die jaren dezelfde: mensen die tijdelijk of blijvend niet aan het werk kunnen in het reguliere arbeidscircuit. Net als de doelstelling: hen op een duurzame wijze kansen bieden op maatschappelijk zinvol werk met begeleiding. Dit gebeurt vanuit een ecologische invalshoek, met respect voor de mens en de omgeving.

Met Biobello geef je smaak aan je leven. De smaak van lekker en gezond, én de smaak van solidariteit