Terug naar overzicht

Gebakken spaghettipompoen met feta

Ingredi├źnten

  • 1 spaghetti- of zomerpompoen, over de lengte gehalveerd en ontlijst, 2 eetlepels olijfolie, 1 fijngesneden ui, 1 teentje fijngesneden knoflook, 280 gr tomaten, fijngesneden, 110 gr feta, verbrokkeld, 3 eetlepels zwarte olijven, in schijfjes, 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden

Bereidingswijze

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 180┬░C/gasstand 4. Een bakplaat licht invetten.  Leg de stukken pompoen met de gesneden kant onderop op de bakplaat. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een scherp mes er moeiteloos ingestoken kan worden. Pompoen uit de oven halen en even laten afkoelen.  Intussen in een koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten. Ui sauteren tot deze zacht is. Knoflook toevoegen en 2-3 minuten verder bakken. Tomaat erdoor roeren en warm laten worden. Met een grote lepel het draderige vruchtvlees uit de pompoen scheppen en in een middelgrote kom doen. De gesauteerde groenten, feta, olijven en basilicum erdoor scheppen. Warm serveren