Terug naar overzicht

Loempia met pindasausje

Ingrediënten

  • hartig pannekoekenbeslag : 250 g gezeefde tarwemeel, 1 ei, 4 dl (haver)melk, evnt. 1 koffielepel (wijnsteen)bak-poeder, olijfolie, snuifje zout

Bereidingswijze

Bereiding

Meng de ingrediënten van het pannekoekenbeslag.

Verhit de olijfolie en bak 8 dunne pannenkoekjes. Verhit 4 eetl. olijfolie.

Bak de ui en wortel samen met kerrie, geelwortel en sojasaus op een zacht vuurtje.

Voeg na 8 min. de sojascheuten toe en bak nog enkele minuten. 

Vul de pannenkoekjes en vouw ze als een loempia.

Bestrijk de buitenkant met een beetje olijfolie.

Plaats 15 min. in de overn (180°).

Plaats na 5 min. een deksel op de schotel om uitdrogen te voorkomen

Variant: voeg stukjes tempé, tofu, seitan of kip aan de vulling toe