Terug naar overzicht

Rode barszcz Poolse bietensoep

Ingredi├źnten

  • 3 middelgrote bieten, 1 kleine wortel, 1 bouillonblokje, 2 el citroensap, 3 laurierblaadjes, Jama├»capeper (paar zaadjes), 3 teentjes knoflook, een halve ui, 1 eetlepel gedroogde marjolein en dille, 2 eetlepels citroensap, Zout en peper, suiker, 1 eetlepel room.

Bereidingswijze

Bieten en wortel schillen, snijden en mengen. Vul een pot met 1 liter water, het bouillonblokje en het citroensap, en kook 20 minuten.

Voeg tegen het einde van de kooktijd de laurierbladen, de Jamaicapeper, het zout, de peper, de suiker, de ui en de rest van de kruiden toe. Doe er ook de geperste look en de fijngehakte ui bij.

Voeg de room er helemaal op het einde bij. Haal eventueel, naargelang uw voorkeur, de bieten op het eind van de kooktijd uit de pot.

Of u kan ook op het einde de soep zeven om een heldere soep te krijgen ofwel de soep mixen.

Serveren in diepe borden met ravioli (met champignons) of met vleeskroketten

Andere recepten voor « Rode biet »