Terug naar overzicht

Opgelegde rode bietjes

Ingrediƫnten

  • 1,5 kg schoongemaakte bietjes, 750 g appelazijn, 3 koffielepels kruidenzout, 2 eetlepels honing, peperkorrels

Bereidingswijze

Bereiding: doe de bietjes in de kookpot. Zet ze onder water en doe er een 1 lepel kruidenzout erbij. Laat de bieten zacht koken. Als je er met een vork kan inprikken, neem je ze uit het
kokend water. Giet af en laat afkoelen. Schil de bietjes en snij ze in plakjes. Verdeel ze over
goed uitgespoelde bokalen. Doe de azijn, de resterende 2 koffielepels zout en de honing in een kookpot van roestvrij staal en breng aan de kook. Laat afkoelen. Doe drie peperbolletjes in elke pot boven de plakjes biet. Giet de azijnmengeling erover.
Bewaar de goed afgesloten potten op een koele plek. Laat ze minstens een week staan voor je ze op tafel zet
Bron: www.kruidjes.be

Andere recepten voor « Rode biet »