Terug naar overzicht

Uienquiche met zwarte olijven en ansjovis

Ingrediƫnten

  • 10 aardappelen (Bintje), 3 eierdooiers, 1 eetlepel straffe mosterd (vb. Gentse), peper, zout, snufje nootmuskaat, 250 g bloem (tarwebloem), 30 g boter (bakboter), 1cl arachideolie, 2 eieren, 5 dl melk (halfvol), 6 eetlepels peterselie (fijngehakt).

Bereidingswijze

Met de bloem, eieren, melk, gesmolten boter en olie een flensjesbeslag maken. De gehakte peterselie erdoor mengen en kruiden met peper en zout.

De geschilde aardappelen koken, afgieten en goed laten drogen op het vuur. Terwijl ze nog heet zijn, doorsteken met een draaizeef of met een stamper. Vermengen met de eierdooiers en kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Naar voorkeur meer of minder mosterd door de puree roeren.

Van het flensjesbeslag dikke flensjes bakken; drie per persoon. Met een vorm van 5 centimeter diameter rondjes uitsteken uit de flensjes. Met een spuitzak met getand spuitmondje het aardappelmengsel op twee van de drie flensjes spuiten. Op elkaar leggen en afdekken met het derde flensje. Aandrukken tot een hoog taartje.

Opwarmen in een matig warme oven.