Terug naar overzicht

Pizza radicchio

Ingrediënten

  • 200 gr tomatenblokjes uit blik, 2 teentjes geperste knoflook, 1 mespuntje gedroogde basilicum, 1.5 el olijfolie, 2 stengels prei (in stukjes), 1 krop radicchio (grof gehakt), 20 gr geraspte parmezaanse kaas, 115 gr mozzarella in plakken, 10 à 12 zwarte ontpitte olijven, blaadjes basilicum, zout en zwarte peper.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C en vet een bakplaat in.

Leg het pizzadeeg erop.

Pureer de tomaten en schenk de puree in een steelpan. Roer er een geperst knoflookteentje, de gedroogde basilicum en peper en zout naar smaak door en laat de saus op een middelhoog vuur al pruttelend tot de helft indikken.

Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de prei met het resterende knoflookteentje in 4 à 5 min. zacht. Voeg de radicchio toe en bak die al roerend enkele minuten mee. Dek de pan af en laat het geheel 5à10 min. pruttelen. Roer de parmezaanse kaas en peper en zout naar smaak erdoor.

Verdeel de tomatensaus over de deeglap en schep het radicchiomengsel erop. Verdeel de plakken mozzarella erover en bestrooi de pizza met de zwarte olijven.

Haal enkele blaadjes basilicum door wat olijfolie, leg die op de pizza en bak de pizza in 15-20 min. goudbruin.