Terug naar overzicht

Tagliatelle met pompoen

Ingrediënten

  • Nodig voor 4 personen:
  • 500 gr pompoenvlees, 2 eetlepels sesamolie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 5 eetlepels gehakte verse peterselie, 2 mespunten gemalen nootmuskaat, 150 cl groentebouillon, 125 gr parmaham of blokjes grillseitan, 275 gr (groene) tagliatelle, 150 cl haverroom of slagroom, peper, zout, eventueel geraspte kaas

Bereidingswijze

Bereiding: schil de pompoen en snij het vlees in blokjes van 1 cm. Verhit de pan en voeg de olie, ui en knoflook toe. Roer tot de ui zacht is. Verminder het vuur en voeg ½ van de peterselie toe. Bak nog 2 minuten. Voeg de pompoen toe en bak nog 2 à 3 minuten. Voeg ham toe en blijf 2 minuten roeren. Indien je seitan gebruikt deze afzonderlijk bakken en pas op het einde toevoegen! Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Deksel op de pan en 10 min. zachtjes laten koken tot de pompoen zacht is. Pasta beetgaar koken, laten uitlekken en in voorverwarmde schotel leggen. Room bij het pompoenmengsel doen en nog eventjes laten verwarmen. Zout en peper toevoegen. Schep het mengsel over de pasta, bestrooi met de rest van de peterselie. Dien op met de geraspte kaas.

Slaatje van potimarron

(pompoensoort met kastanjeachtige smaak)

Stoom een halve potimarron (met de schil, want hij is bio),

een teentje look en een gele of oranje paprika. Mix daarna

deze groenten met 2 soeplepels sojasaus, wat peper, een

handvol zonnebloempitten en een vierde van een hand

pompoenpitten (laat deze eerst gedurende 12u weken in

wat water en spoel ze af voor ze aan het mengsel toe te

voegen).

Andere recepten voor « Pompoen »