Terug naar overzicht

Terrine van pompoen en rode biet

Ingrediënten

  • Nodig: 200 g pompoen, 200 g rode biet , 2 zoete appels, (krul)sla , 2 dl (soja)room, 6 eetl agar-agarvlokken of 8 gr agarpoeder , ½ kl rozemarijnpoeder of enkele verse rozemarijnblaadjes malen met de pepermolen, muskaatnoot, peper & zout

Bereidingswijze

Snij de geschilde pompoen, rode biet en appels in kleine stukjes.

Stoom de biet gaar en voeg er op het einde de appels aan toe.

Stoom de pompoen afzonderlijk gaar. Laat de groenten goed uitlekken en hoe het kookvocht apart.  Mix de pompoen fijn en roer er de kruiden, het zout en een scheutje room door.

Los ½ hoeveelheid agar op in 2 dl kookvocht van de pompoen.

Laat enkele minuten koken tot vocht goed gebonden is.

Roer door de pompoenpuree.

Spoel een bakblik in tulbandvorm om met koud water en leg er een laagje pompoenpuree in.

Laat 30 minuten opstijven in de ijskast.

Mix biet en appels fijn. Werk de rode biet met agar-agar af zoals je dit met de pompoen deed.

Leg een laag bietenpuree op de pompoenpuree. Laat 30 minuten stijven in de ijskast. 

Serveer op een bedje van sla.

Je kan dit een dag vooraf klaarmaken.

Bron: Handboek Ecologische Voeding - Velt

Andere recepten voor « Pompoen »