Terug naar overzicht

Witloofsalade met pompelmoes en appel

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witloof, 1 kleine rode ui, 2 pompelmoezen, 2 clementines, 2 groene appelen, 1 potje natuuryoghurt, enkele sprietjes bieslook, zout, peper

Bereidingswijze

maak het witloof schoon en verwijder eventueel de buitenste blaren. Snij het bittere stuk in de wortelkant weg. Verdeel elke stronk overlangs in vieren. Pel de ui en snij hem in fijne schijfjes. Schil de pompelmoezen boven een kom om het sap op te vangen. Schil ze ‘à vif’, d.w.z. tot op het vruchtvlees zodat er geen bittere witte vliezen achterblijven. Snij de partjes pompelmoes tussen de vliezen uit. Pers de clementines uit en doe het sap in de kom bij het pompelmoessap. Was de appels, snij ze in tweeën en verwijder het klokhuis. Snij elke helft in dunne schijfjes. Leg de schijfjes onmiddellijk in het sap om verkleuring te voorkomen. Schik het witloof en het fruit op een schotel. Doe de yoghurt bij het sap, kruid met zout en peper en meng goed. Snipper er wat bieslook overheen. Giet deze saus over de salade of serveer ze apart