Terug naar overzicht

Soep van pastinaak,

Ingrediƫnten

  • 80 ml olijfolie, 1 prei, gewassen en fijngesneden, 400 gr pastinaak, geschild en in plakjes van 1 cm, 4 tenen knoflook, geperst, 1 el verse rozemarijn, grofgehakt 800 ml groentebouillon, 100 gr olijven, ontpit en fijngehakt, 125 gr feta, zout

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan met een zware bodem en fruit de prei op laag vuur even aan. Voeg de pastinaak toe en draai het vuur iets hoger. Fruit tot de pastinaak wat zachter wordt en voeg dan de rozemarijn en de knoflook toe. Draai het vuur nu hoog en laat alles 1 minuut bakken, terwijl je voortdurend roert. Giet de bouillon erbij, doe een deksel op de pan en laat koken tot de pastinaak zacht en gaar is. Voeg de olijven toe en laat nog 1 minuut koken. Verkruimel de feta, verdeel over 4 kommen en schenk de soep er over. Proef even voordat je zout toevoegt, want de soep is misschien al zout genoeg door de feta en de olijven.

Bron: www.smulweb.nl

Andere recepten voor « Pastinaak »