Terug naar overzicht

stoofschotel met pastinaak

Ingrediƫnten

  • 500 g rode bietjes,100 g wortelpeterselie, 200 g pastinaak, 2 ui, 4 eetlepels olie, snuifje tijm en snuifje rozemarijn, 4 eetlepels geroosterde pompoen- of zonnebloempitten, sap van een sinaasappel, peper naar behoefte

Bereidingswijze

Rooster de pompoen- of zonnebloempitten in een anti-aanbakpan op een laag vuurtje.  Regelmatig roeren of schudden met de pan. Ze zijn klaar als ze lichtjes beginnen knisperen. Snipper de ui. Schrob de wortelpeterselie en de pastinaak en was de rode biet (eventueel schillen). Snijd de groenten in (schuine) plakjes. Fruit de ui met tijm en rozemarijn. Doe de groenten bij de ui en giet na 1 minuut het sinaasappelsap erbij. Doe het deksel op de pan en laat in 5 Ć  10 min. gaar stoven (zo nodig nog wat water toevoegen). Roer op het laatst de geroosterde pitten erdoor en bestrooi eventueel nog met een beetje versgemalen peper. Dit gerecht kunt u mooi combineren met rijst.

Andere recepten voor « Pastinaak »