Terug naar overzicht

Couscous met mango en noten

Ingrediƫnten

  • 30 g amandelen, 30 g pijnboompitten, arachideolie, 300 g couscous, groentenbouillonblokje of 1 eetlepel groentenbouillonpasta, 3 eetlepels verse fijngesneden koriander, citroensap, 1 rijpe mango in blokjes, 3 gehalveerde passievruchten

Bereidingswijze

Bak in een koekenpan de gepelde amandelen in zoveel arachideolie dat ze net onder staan, totdat ze licht goudbruin kleuren. Laat de amandelen op een zeef uitlekken. Bak de pijnboompitten op dezelfde wijze. Doe de couscous in een grote kom, meng er de groentenbouillon onder en giet er 600 ml kokend water op. Dek de kom direct af met plasticfolie en laat deze op een warme plek 20 minuten rusten, totdat de couscous mooi zacht maar wel droog is. Laat de couscous licht afkoelen en voeg de dan de pijnboompitten, gebrande amandelen en koriander toe en breng op smaak met wat citroensap, fijn zeezout en een paar eetlepels arachideolie. Verdeel de koude mangoblokjes over decouscous. Lepel met een theelepel de passievruchten uit en verdeel dit over het gerecht. Lekker in combinatie met vis en schaaldieren.

Dit gerecht kan je ook al een dag op voorhand maken.

Variatie: in plaats van de mango en passievruchten kan je ook gewelde gedroogde pruimen en abrikozen,in blokjes van 1 cm gesneden, toevoegen.

Bron: www.iensrecepten.nl