Terug naar overzicht

Slaatje van rode biet, wortel en appel met notenvinaigrette

Ingrediënten

  • 3-5 grote wortelen
  • 3 middelmaat rode bietjes
  • 1 grote (rode) appel (of 2 kleintjes)
  • 75 g hazelnoten
  • sap van 1 citroen (soms 2, als ze minder sappig of kleiner zijn)
  • 2 eetl. appelciderazijn ,
  • Peper en zout (best Keltisch zeezout of roze Hymalayazout)
  • 2 à 3 eetl. olijfolie (extra virgin)
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker of een beetje (rauwe) bio-honing
  • wat (verse) peterselie

Bereidingswijze

hazelnoten fijn hakken
citroen uitpersen
Alle ingrediënten voor de vinaigrette onder elkaar mengen (citroensap, olijfolie, appelciderazijn, peper en zout, kokospalmsuiker of honing, fijngehakte hazelnoten)
wortelen en rode bietjes wassen en schillen met een dunschiller.
wortelen en rode bieten raspen en samen in een ruime kom doen.
als laatste de appel raspen (anders wordt deze al snel bruin en dat ziet er minder aantrekkelijk uit), gewoon met de schil eraan
geraspte appel en notenvinaigrette mee onder de wortel en rode bietjes mengen
deze kom dan met een deksel erop in de koelkast zetten tot je ze nodig hebt (het wordt lekkerder als het goed koel is en als de smaken wat hebben kunnen ‘trekken’, daarom maken wij dit altijd ruim vooraf al klaar)

Andere recepten voor « rode biet »