Terug naar overzicht

Groente - Spinaziequiche

Ingredi├źnten

  • 3 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, fijngesneden, 600 g spinazie vers, 5 vellen deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid, 5 eieren, 125 ml slagroom, 1/2 theelepel nootmuskaat, gemalen

Bereidingswijze

Verwarm 2 eetlepels olie in een grote wok of koekenpan en fruit hierin de knoflook totdat hij licht verkleurt. Schep de spinazie er in delen bij, maar houd 2 flinke handen spinazie apart. Schep om tot de laatste blaadjes beginnen te slinken. Schep de spinazie in een vergiet en laat even uitlekken, druk het vocht er goed uit. Verwarm de oven voor op 180 ┬░C. Bekleed de taartvorm met het deeg, plak de plakjes aan elkaar met een beetje water en druk ze goed aan. Klop de eieren in een grote kom los met de slagroom. Snijd de spinazie in stukken, druk nog eens goed het vocht eruit en breng op smaak met de nootmuskaat, zout en (versgemalen) peper. Dep droog met wat keukenpapier. Verdeel de uitgelekte spinazie over de taartbodem en schenk het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten goudbruin en gaar. Schep de achtergehouden spinazie om met 1 eetlepel olie en zout en peper naar smaak en serveer dit als salade bij de quiche.

Andere recepten voor « spinazie »