Terug naar overzicht

Gevulde raapjes

Ingredi├źnten

  • 4 st raapjes en 4 plakjes pancetta,
  • 1 kleine ui en twee teentjes look
  • 1 st wortel en 1 wit van prei, 250 gr ricotta
  • 1 eetl gemalen parmezaan
  • 4 fijngehakte blaadjes salie

Bereidingswijze

Kook de raapjes gedurende 12 minuten in water. Laat even afkoelen, snij de kapjes eraf en hol ze uit. Hak het uitgehaalde raapjesvlees heel fijn. Snij de pancetta, de ui, de knoflook, de wortel en de prei in heel kleine blokjes (brunoise) en fruit ze aan in wat boter tot de groenten gaar zijn. Voeg het vlees van de raapjes toe, samen met de ricotta, de parmezaan, de salie en het losgeklopte ei. Meng alles goed, maar verwarm niet meer verder. Vul de raapjes met het mengsel en zet in een voorverwarmde oven van 200┬░ C gedurende 12 minuten