Terug naar overzicht

Frisse zomerse maaltijdsalade

Ingrediƫnten

  • 150 gr veldsla, 150 gr eikenbladsla, 300 gr gerookte kipfilet, 1 ons bacon, 1 ons pijnboompitjes, doosjes cherrytomaatjes, doosje aardbeien, vers gemalen peper

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Pijnboompitjes in koekepan roosteren.
Sla wassen, kipfilet in stukjes of plakjes snijden. Bacon in koekepan bakken.

Bereidingswijze:
Dressing: Deze is echt op gevoel gegaan en weet niet meer precies het juiste aantal.
4 eetl. honing, paar theelepels mosterd, 4 eetl. olie, 4 eetl. witte wijnazijn, beetje citroensap. Met een kleine garde alles goed door elkaar mixen en proeven of het op jouw smaak is!
Serveertips
Leg op een bord flink wat van de sla, leg eroverheen in de volgorde die jij mooi vindt: de kip, pijnboompitjes, bacon, kipfilet, flink wat aardbeitjes en garneer het geheel met halve cherrytomaatjes.
Geef de dressing er apart bij en serveer het met een lekker stokbrood en een wit wijntje