Terug naar overzicht

Witte kool en rode bieten pickles

Ingrediƫnten

  • 250 ml appelciderazijn, 200 ml kraanwater, 125 g kristalsuiker
  • 4 steranijsjes, 1 el zwarte-peperkorrels, 1 el venkelzaad
  • 1 rauwe rode biet, 150 g gesneden witte kool

Bereidingswijze

Doe de azijn, water, suiker, specerijen en een mespunt zout in een steelpan. Breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. koken. Draai het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat 30 min. staan zodat de smaken in kunnen trekken. Schil de biet en rasp met de grove rasp in de keukenmachine. Meng met de witte kool en verdeel over een afsluitbare pot. Schenk de vloeistof over de groenten tot deze helemaal onder staan. Vul anders aan met water. Sluit de pot(ten) en zet min. 1 dag in de koelkast. Serveer bij gegrild of gebakken vlees, gevogelte en vis.

bereidingstip:
Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediƫnten.

Andere recepten voor « witte kool »