Terug naar overzicht

Bloemkool anders

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, 2 tomaten, 1 ui, 250 gram champignons, geraspte kaas, melk, bloem, boter, zout

Bereidingswijze

Voorbereiding:
De bloemkool in roosjes snijden, de champignons in plakjes. De tomaat in 16 stukjes snijden en de ui snipperen.

Bereidingswijze:
De bloemkool koken met wat zout ongeveer 10 minuten, hij moet niet te gaar zijn. De boter smelten in een grote koekepan en hier in de ui fruiten en daarna de champignons en de tomaat ook even mee laten bakken. Een ovenschaal invetten en over de bodem het champignonmengsel verdelen. De bloemkool afgieten en deze erover verdelen.
Met de boter, bloem en melk een roetje maken en hier zoveel kaas in oplossen dat het een lekker sausje wordt. Dit over de bloemkool verdelen en in de oven even laten gratineren tot het een bruin korstje heeft.

Serveertips:
Lekker met gebakken aardappeltje, aardappelgratin of frietjes. Vlees hoeft er niet perse bij te worden gegeten.

Andere recepten voor « bloemkool »