Terug naar overzicht

Gevulde witloof in bladerdeeg

Ingredi├źnten

  • 4 kleine of 2 dikke struikjes witlof, 4 plakjes bladerdeeg, 4 plakken gekookte ham,
  • 8 plakjes kaas (of 4 grote), ┬Ż bakjes kruidenkaas, 1 ei, zout, beetje geraspte kaas

Bereidingswijze

Snij het kontje van de witlofstronkjes en haal de harde kern eruit (dikke struikjes kun je het beste doormidden snijden) Voeg een beetje zout toe aan het kookwater en kook ze ongeveer 5 minuutjes, laat ze daarna heel goed uitlekken.
Ontdooi intussen het bladerdeeg.
Vul het midden van de uitgelekte witlof met kruidenkaas en rol de witlof eerst in de kaas en daarna in de ham.
Rol het bladerdeeg een beetje uit zodat de stronkjes erin passen.
Leg de witlof op het bladerdeeg, vouw de randjes dicht, gebruik hiervoor een beetje water zodat ze goed dicht blijven zitten.
Leg de pakketjes met de naad naar beneden in een beboterde ovenschaal.
Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei en strooi er een beetje geraspte kaas overheen.
Bak de pakketjes ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Andere recepten voor « witloof »