Terug naar overzicht

Ovenschotel met chinese kool

Ingrediƫnten

  • 1,5 kg aardapppelen, zout, 1 chinesekool (ong 1,5kg), 1 ui, 250 gr champignons, 2 bosuitjes, 1,5 eetlepel olie, 400 g rundergehakt, 1 pakje rijke kruidenmix voor kip tandoorie (2 zakjes), 125 ml room, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, en 50 gr geraspte oude kaas

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Schil de aardappelen, halveer de grote en kook ze in weinig water (met zout naar smaak) in ca 20 minuten gaar. Maak ondertussen de chinese kool schoon en snijdt het in dunne plakjes. Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijdt ze in plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijdt ze in dunne ringen. Verwarm de oven op de hoogste stand

Bereidingswijze:
Kook de chinese kool met aanhangende water (met zout naar smaak) in ca 7 minuten beetgaar en laat de groente goed uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui in ca 3 minuten glazig. Voeg het gehakt toe en bak het al roerend bruin. Schep de champignons erdoor, bak ze omscheppend 3 minuten mee. Roer de 2 zakjes kruidenmix en de room erdoor en neem de pan van het vuur. Giet de aardappels af, laat ze uitdampen en prak ze met een stamper fijn. Schep de bosui en de peterselie erdoor. Verdeel de chinese kool over de bodem van de ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel er over en dek alles af met het aardkruim. Verdeel de kaas over het kruim, laat de aardappelen onder de hete gril in ca 10 minuten gratineren.

Andere recepten voor « chinese kool »