Terug naar overzicht

Gevulde spitskool

Ingrediƫnten

  • 150 gram sushi rijst, 50 gram walnoten, handje verse munt, handje peterselie,
  • 2 lente-uitjes, 2 knoflooktenen, 150g ricotta, 20g Parmezaanse kaas, geraspt,
  • 30 gram roomboter, 1 spitskool, 200ml droge witte wijn of groentebouillon,
  • 1 blikje tomaatblokjes, of blik met kerstomaatjes, 1 eetl. Suiker, 4 eetl. olijfolie
  • zout & peper

Bereidingswijze

Kook de sushirijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Het liefst een paar uur van tevoren, want het werkt makkelijker met afgekoelde rijst.
Hak de walnoten grof. Doe hetzelfde met de verse kruiden, de knoflook en de lente-uitjes. Meng de gehakte ingrediƫnten met de ricotta en de Parmezaanse kaas.
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de suhsi-rijst hier een beetje in op. Meng de rijst door de rest van de vulling. Zet opzij.
Zet een grote pan met voldoende water op. Halveer de spitskool en maak de bladeren voorzichtig los. De buitenste bladeren zijn een stuk groter dan de binnenste bladeren, dus je krijgt koolrolletjes in verschillende maten, maar dat maakt niet.
Als het water kookt: de bladeren een minuutje blancheren, niet allemaal tegelijk, kijk wat er in de pan past. Verwijder de bladeren met een schuimspaan en laat ze schrikken onder koud water. Goed laten uitlekken in een vergiet. Zet de oven aan: 180 graden.
Tijd om de spitskool te vullen: lepel op iedere koolblad wat van de vulling en rol op. Zet de koolrolletjes vast met een prikker. Kieper een blikje tomaten uit over de bodem van een groot bakblik en hevel ook de gevulde spitskool over naar het bakblik.
Dan nog even de saus maken om de spitskoolrolletjes in te garen. Met kinderen aan tafel laat je de wijn achterwege (jammer) en gebruik je bouillon. Meng suiker en olijfolie door de de wijn en de bouillon (of een combinatie daarvan) en giet het over de koolrolletjes. Zet de rolletjes gevulde spitskool in de oven en bak alles een minuut of 30.
Smakelijk!

Andere recepten voor « spitskool »