Terug naar overzicht

Witloof in bladerdeeg met pittige kaas

Ingrediënten

  • 8 struikjes witlof
  • 8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 6 zongedroogde tomaten op olie, heel fijngesneden
  • 150 g versgemalen Zaanlander kaas pikant (deli-afdeling)
  • 4 tomaten
  • 4 eetlepels balsamicodressing

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Witlof schoonmaken, kern verwijderen en 5 min. koken.
Bladerdeeg laten ontdooien.
Witlof goed laten uitlekken en droogdeppen. Lof op bladerdeeg leggen en bestrooien met zout en peper. Fijngesneden tomaten en 3/4 deel van kaas over lof verdelen. Bladerdeeg dichtvouwen en met behulp van vork goed dichtdrukken. Bladerdeegpakketjes met rest van kaas bestrooien en in midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken. Intussen tomaten in plakjes snijden en met dressing mengen. Witlofpakketjes met tomatensalade serveren.

Andere recepten voor « witloof »