Terug naar overzicht

Roerbakschotel met Paksoy

Ingrediƫnten

  • 300 g mienestjes, 2 paksoi,
  • 250 g varkensreepjes, 2 el zonnebloemolie,
  • 2 el Japanse sojasaus, 2 tl gemalen komijn,
  • 8 el zoete chilisaus, 50 g gebakken uitjes

Bereidingswijze

Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Maak de paksoi schoon en snijd de struiken in smalle reepjes.
Snijd het vlees in blokjes. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in 5 min. bruin. Voeg de paksoi toe en bak hem al omscheppend 4-5 min. mee. Breng op smaak met de sojasaus, komijn, peper en zout.
Verdeel de mie over kommen en schep het vlees met de paksoi erop. Schenk de chilisaus op de mie en bestrooi met de gebakken uitjes.

Variatietip: Voor een vegetarisch gerecht kan het varkensvlees worden vervangen door Tofu roerbak fijn of pittig gekruid.
Variatietip: Liefhebber van pittig? Voeg dan samen met de komijn wat sambal toe.

Andere recepten voor « Paksoy »