Terug naar overzicht

Zalm met warme olijven en tomaatjes

Ingredi├źnten

  • 2 zalmfilets
  • handvol kleine tomaatjes
  • handvol olijven
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • tijm

Bereidingswijze

Neem een vuurvast kommetje. Leg hierin de tomaatjes en de olijven en kruid ze met peper en zout.

Giet er een goede scheut olijfolie en een goede scheut balsamicoazijn over (verhouding 1:1), zodat het geheel voor een derde onderstaat. Zet het opzij.

Kruid de zalmfilets met tijm, peper en zout. Zet ze even in de koelkast.

Zet de tomaatjes met de olijven 25 minuten in een warme oven van 180┬░C. Leg de zalm er de laatste 10 minuten bij.

Dresseer de groentemengeling naast de visfilet. Het heerlijke warme sap van de gare tomaten, de olijven, de balsamicoazijn en de olijfolie is meteen ook het onweerstaanbare sausje.