Terug naar overzicht

Zuiderse gegrilde groenten met mozzarella

Ingrediënten

  • 2 gegrilde rode paprika
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 12 repen courgette
  • (in de lengte gesneden)
  • 12 repen aubergine
  • (in de lengte gesneden)
  • 2 rode uien, in partjes gesneden
  • 2 geroosterde pijnboompitten
  • olijfolie
  • origano, peper en zout
  • 1 teentje look
  • geraspte parmezaan

Bereidingswijze

Maak een marinade van 6 lepels olijfolie, 2 geperste teentjes look (of meer), 2 lepels origano en peper en zout. Snij de aubergine en courgette in 12 repen van 1.5cm en wrijf deze langs beide zijden in met de marinade.
Gril de aubergine en de courgette langs beide kanten in een grillpan. Leg ze in een schaal en besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en laat afkoelen. 
Laat de paprika’s rondom zwart worden onder de gril van de oven. Laat ze afkoelen, verwijder de schil en de pitjes. Verdeel in reepjes. 
Snij de rode uien in 8 partjes, meng met wat olijfolie en balsamicoazijn en laat 20 minuten garen in een oven van 180°. Laat afkoelen.
Snij de mozzarella in schijven.
Schik op een lang bordje afwisselend een stukje rode paprika, mozzarella, 3 repen aubergine, mozzarella, 3 repen courgette, mozzarella en een partje rode ui.

Werk af met parmezaan, pijnboompitten, basilicum, olijfolie, fleur de sel.