Terug naar overzicht

Knoflookchampignons

Ingrediƫnten

  • Nodig voor 4 pers:
  • 1 el zonnebloemoli, 25 g boter, 5 lente-uitjes, in dunne ringen, 3 teentjes knoflook, geperst, 450 g champginons, 40 g verse witte broodkruimels, 1 el fijngehakte peterselie, 2 el citroensap, zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Bereiding:

Verhit de olie en de boter in een gietijzeren koekenpan, een baltipan of een wok.

Voeg de lente-uitjes en het knoflook toe en roerbak het geheel 1-2 minuten op een middelhoog vuur.

Voeg de champignons toe en bak die 4-5 minuten al roerend met een houten lepel op een hoog vuur.

Roer de broodkruimels, de peterselie, het citroensap en peper en zout naar smaak erdoor.

Roerbak het geheel enkele minuten, of tot het citroensap is ingedampt.

Serveer de champignons onmiddellijk

Andere recepten voor « Knoflook »