Terug naar overzicht

Pittabrood met tzatziki

Ingrediƫnten

  • 3 komkommers, grofgeraspt, 500 gr Griekse yoghurt of een ander dikke yoghurt, 3 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 theelepel fijngehakte, verse dille, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper, 2 pitabroodjes, 2 eetlepels olijfolie, om te bestrijken, pittabrood

Bereidingswijze

Voorbereidingstijd: 15 min. + 2 uur afkoelen; Baktijd: 20 min.

Leg een doek op een fijne zeef. De stukjes komkommer erin leggen, met de doek afdekken.

Druk het vocht uit de komkommerstukjes en doe ze in een schaal.

Yoghurt, knoflook, dille en olie toevoegen en goed roeren.

Op smaak brengen met zout en peper.

De schaal afgedekt minstens 2 uur of een nacht in de koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 180 graden C.

Pitabrood opensnijden. De buitenkant met olijfolie bestrijken.

Beide helften in 8 stukken snijden.

Op een bakplaat ( niet ingevet ) ca. 20 min. laten bakken tot ze knapperig zijn.

Afgekoeld bij de tzatziki serveren.

Andere recepten voor « Knoflook »