Terug naar overzicht

Groentepannekoeken

Ingrediƫnten

  • 3 middelgrote wortels
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 100 gram boekweitmeel (kan ook speltmeel zijn)
  • 2 eieren
  • 150 ml water
  • snufje zout (Keltisch zout)
  • Kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze

Was de groenten
Groente in grote stukken snijden en dan even in de keukenmachine
Doe de groente in een grote beslag kom en voeg de eieren toe
Beetje bij beetje het meel en water toevoegen tot je een mooi beslag krijgt (door alle groente blijft het beslag wel dikker).
En bakken maar!

Vroeger maakte ik het beslag erg vloeibaar (meer zoals flensjes), maar dat gaat met dit recept niet, dus wanneer je ze bakt gewoon een beetje met je lepel platdrukken.
Wanneer je het beslag te dik vind, gewoon wat meer water toevoegen. Ik had in verhouding veel groente toegevoegd, maar door meer meel en water toe te voegen kun je dit naar eigen wens aanpassen.
Heel lekker met een rauwkostsalade erbij.