Terug naar overzicht

Wok met pindasaus

Ingrediƫnten

  • 3 wortels, 0.5 bloemkool, 200 g sperzieboontjes, 300 g spitskool, 1 ui
  • 3 el kokosvet, zout, 3 el pindakaas,2 el kerriepoeder

Bereidingswijze

Schil de wortelen. Snijd de wortelen in reepjes en de bloemkool in schijfjes. Snijd de spitskool fijn. Pel en snipper de ui.
Breek de boontjes doormidden. Breng water aan de kook, voeg de boontjes toe en kook ze beetgaar. Giet ze af.
Verwarm ondertussen 2 eetlepels kokosvet in de wok, voeg de wortelen toe en roerbak ze tot ze bijna beetgaar zijn. Voeg de bloemkool toe en roerbak ze mee. Voeg 5 minuten later ook de spitskool toe.
Verwarm intussen 2 dl water, los de pindakaas erin op en voeg het kerriepoeder toe.
Verhit de rest van het kokosvet in een andere pan en bak de ui flink aan.
Voeg de gare boontjes bij de gewokte groenten, kruid af met zout en giet de pindasaus over de groenten. Strooi de gebakken ui over het gerecht.
Serveer met rijst.

Andere recepten voor « spitskool »