Terug naar overzicht

Kiwi-Cocktail

Ingrediƫnten

  • 4 kiwi`s, 1 citroen, 250 gr gekookte of gerookte kippenborst (of kalkoen), 2 el mayonaise, 1 el stijfgeklopte slagroom, 1 tl tomatenpuree, peper, zout en kerrie

Bereidingswijze

Schil verwijderen van de kiwi`s. Kiwi`s loodrecht in 1/2 cm dikke schijven snijden en elkaar overlappend in een ring leggen op 4 kleine platte schaaltjes. Citroen uitpersen en de helft van het sap op de kiwi`s druppelen. Het vlees in dunne reepjes snijden (plukken) en in een schaal doen. Het resterende citroensap, mayonaise, slagroom, tomatenpuree en specerijen toevoegen. Luchtig mengen, pikant op smaak brengen en vervolgens gelijkmatig over de schaaltjes verdelen. Strooi wat fijngesneden verse peterselie over de salade en de kiwi en serveer met een heerlijk glas witte wijn