Terug naar overzicht

Gestoofde wortel, selderij en venkel

Ingrediënten

  • 4 wortelen, geschild, in staafjes van 6 × 1 cm
  • 3 stengels selderij, in staafjes van 6 × 1 cm
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • ½ venkel, harde kern verwijderd, in halve ringen
  • 4 dl bouillon
  • Peper, 10 g boter

Bereidingswijze

Doe de wortelen, selderij, ui en venkel in een grote pan, schenk de bouillon erbij en breng de groenten afgedekt aan de kook op matig tot hoog vuur. Kook ze in circa 15 min. beetgaar.
Neem het deksel van de pan en laat het resterende vocht in 2 tot 3 min. licht inkoken. Voeg peper naar smaak toe. Schep de groenten om met de boter en serveer ze.

Handige hint:
Als u verschillende groenten combineert in één gerecht krijgt u een spannend resultaat. Kies echter wel groenten die ongeveer even lang bereid moeten worden (zoals pastinaak en wortel, of courgette en tomaat). Wilt u groenten met een verschillende bereidingstijd (zoals aardappel en prei) combineren, voeg de groente met de kortere kooktijd dan later toe; of snijd een groente met een lange bereidingstijd (zoals aubergine) in kleinere stukjes dan groenten met een kortere bereidingstijd (zoals groene paprika). Kies smaakgevers die bij beide groenten passen.

Andere recepten voor « selderij »