Terug naar overzicht

Mac’N’ cheese-bloemkool muffins

Ingrediënten

  • 200g macaroni, 1 kleine bloemkool, 180g Cheddar Tophat 48+, 50g boter, 50g bloem, 200 ml melk
  • 2 eieren, mespunt nootmuskaat, 250g gerookte kipfilet (in reepjes), 12 cakevormpjes

Bereidingswijze

200g macaroni, 1 kleine bloemkool, 180g Cheddar Tophat 48+, 50g boter, 50g bloem, 200 ml melk
2 eieren, mespunt nootmuskaat, 250g gerookte kipfilet (in reepjes), 12 cakevormpjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de cakevormpjes.
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en kook 4 min. Rasp ondertussen de kaas. Giet de bloemkool af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
Smelt de boter in en pan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor en laat in 3 min. Gaar worden (roux). Voeg al roerend de melk in scheuten toe (bechamel)
Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Meng de bloemkoolpuree, 2/3 van de kaas en de eieren erdoor. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Meng de macaroni en kipreepjes door de bloemkool-kaassaus. Verdeel het mengsel over de cakevormpjes en bestrooi met de rest van de kaas.
Bak de mac’n’cheese-muffins in het midden van de oven in ca 15 min. Goudbruin. Neem uit de oven en serveer.

Andere recepten voor « bloemkool »