Terug naar overzicht

Gegrilde vis met paksoi

Ingrediënten

  • 4 visfilets, zalm of kabeljauw
  • sojasaus
  • honing of rietsuiker
  • 2 teentjes look
  • 1 paksoi
  • 1 rode paprika
  • arachideolie
  • sesamolie
  • verse gember (naar smaak)
  • 1 rode chilipeper
  • (volle) rijst

Bereidingswijze

Maak een papje van 4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel honing en 1 geperst teentje look. Bestrijk hiermee de vis en laat 15 minuutjes marineren.
Verwarm intussen de grill voor.
Was de paksoi en paprika en snijd in beetklare stukjes.
Grill intussen de vis een tiental minuutjes en kook de rijst. Verwarm de wok met een beetje arachide-olie en een drupje sesamolie. Roerbak de gesneden chili samen met de look en de geraspte gember tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de paksoi en paprika toe en wok een 7-tal minuutjes tot beetgaar.
Voeg aan het einde van de baktijd twee eetlepels sojasaus toe.
Proef en kruid eventueel bij.
Serveer de gegrilde vis met de paksoi en rijst.

Andere recepten voor « paksoy »