Terug naar overzicht

Insalata caprese - mozzarella-tomaatsalade

Ingrediƫnten

  • 2 bollen (buffel)mozzarella
  • 1 potje of zakje verse basilicum
  • 50 gram rucola
  • 2 theelepels oregano
  • peper, zout
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 theel. honing
  • plm. 6 grote (liefst) Romatomaten
  • plastic folie
  • platte grote schaal

Bereidingswijze

Dag tevoren:
Snij de mozzarella in mooie niet te dikke - plakken.
Maak een marinade van de azijn, olie, honing, peper, zout en oregano.
Leg op een groot bord een laag mozzarellaplakken. Giet hierover een deel van de dressing. Leg hierop een vel plastic folie. Dan weer een laag mozzarella-plakken en dan weer dressing. Ga zo door toe alles op is. (Zo kleeft de mozzarella niet aan elkaar en kun je de volgende dag een mooie schaal opmaken).
Zet de mozzarella op een koele plek en laat de mozzarella hierin marineren tot vlak voor het opmaken van de schaal.
Bereidingswijze
Uurtje tevoren
Maak de rucola of basilicum schoon.
Snij de tomaten in mooie niet te dikke - plakken. Leg om en om op een platte grote schaal om en om plakje tomaat, blaadje basilicum, plakje mozzarella, blaadje rucola. Ga zo door tot alles op is. Giet de rest van de marinade nog over de salade.Garneer eventueel met nog wat basilicum en rucola