Terug naar overzicht

Gebakken witlof met geitenkaas en druiven.

Ingrediƫnten

  • 3 dikke stronken witlof,
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum,
  • 2 plakken verse geitenkaas van 1 cm dik (bijv. bettine blanc),
  • Grof zeezout,
  • Versgemalen zwarte peper,
  • 100 gram pitloze druiven rode druiven,
  • 1 takje basilicum,

Bereidingswijze

Ovengril voorverwarmen. Witlof in lengte halveren en harde kern wegsnijden. In koekenpan olie verhitten en witlof op snijvlak erin leggen. Witlof in 4-5 minuten bruinbakken, met spatel voorzichtig keren en witlof in nog 4-5 minuten gaarbakken.
Plakken geitenkaas op met bakpapier beklede grilplaat 10 cm onder hete gril schuiven en in 4-5 minuten licht laten kleuren. Parten witlof uit pan nemen en met snijvlak naar boven op twee warme borden leggen. Zout en peper erover strooien.
In bakvet van witlof druiven 1-2 minuten bakken. Blaadjes basilicum in reepjes snijden. Warme geitenkaas met spatel op witlof leggen en druiven erover verdelen. Basilicum over druiven strooien.
Lekker met aardappelpuree.

Andere recepten voor « witloof »