Terug naar overzicht

Paksoy overschotel

Ingrediënten

  • • 750 gram aardappelen
  • • 400 gram rundergehakt (
  • • 15 gram boter
  • • 1 ui
  • • 1 knoflookteentje
  • • 500 gram paksoi
  • • zout
  • • peper
  • • 2 theelepels kerriepoeder
  • • 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout 5 minuten.
Laat ze uitlekken.
Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze.
Maak de paksoi schoon en snijd ze in reepjes.
Verhit de boter in een pan en bak hierin het gehakt rul.
Voeg dan de ui, knoflook, zout, peper en kerriepoeder toe en bak dit een paar minuten. Voeg dan de paksoi toe en bak dit enkele minuten mee.
Vet een ovenschaal in, schep hierin het gehakt-paksoi mengsel en verdeel de aardappelschijfjes hierover.
Bestrooi de schotel met geraspte kaas en zet deze 1u en 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden celsius.

Andere recepten voor « paksoy »