Terug naar overzicht

Stamppotje winterpostelein met balletjeshachee

Ingrediƫnten

  • * 350 g uien, in ringen
  • * 2 eetlepels olijfolie
  • * 3 kruidnagels
  • * 1 groot laurierblad
  • * 100 g gewassen rozijnen
  • * 250 g vegetarische gehaktballetjes
  • * 1 kg kruimige aardappels, geschil
  • * circa 100 ml kokendhete melk
  • * 400 g winterpostelein

Bereidingswijze

Fruit de uien zachtjes 3 minuten in de olie. Voeg de kruidnagels, het laurierblad, de rozijnen, 100 ml water en wat zout en peper toe en stoof alles heel zachtjes 20 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe en stoof alles nog 10 minuten.
Kook intussen de aardappels in ca. 25 minuten gaar. Giet ze af, voeg de kokende melk en de boter toe en stamp de aardappel tot puree.
Schep de postelein door de puree en breng op smaak met zout

Andere recepten voor « winterpostelein »