Terug naar overzicht

FRICASSEE VAN PADDENSTOELEN

Ingrediƫnten

  • 250 g witte Parijse paddenstoelen
  • 200 g shiitake
  • 100 g oesterzwammen
  • 100 g dooierzwammen (cantharellen) of andere wilde paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 scheutje rode portwijn
  • 2 eetlepels light room
  • 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
  • 1 klontje Solo
  • 1 scheutje olijfolie
  • peper , zeezout

Bereidingswijze

Maak alle paddenstoelen zorgvuldig schoon. Verwijder zand met een borsteltje en was ze eventueel vlug onder stromend koud water. Hou alle verschillende soorten apart. Snij de Parijse paddenstoelen in vieren. De shiitake en de oesterzwammen mogen in reepjes.
Zet een pan op het vuur en laat warm worden. Giet er een scheutje olijfolie in en voeg als de olie begint te dampen een klontje Solo toe.
Bak eerst de shiitake al roerend op zeer hoog vuur. Laat 2 minuten bakken.
Voeg de Parijse champignons toe en laat al roerend nog 3 minuten bakken.
Oesterzwammen en dooierzwammen zijn zeer vlug gaar. Voeg ze daarom pas op het einde toe. Laat nog 1 minuut bakken op zeer hoog vuur.
Voeg de gehakte sjalot en de geperste knoflook toe. Laat 30 seconden door bakken. Kruid de champignons ondertussen met peper en zout.
Giet de portwijn bij de paddenstoelen. Laat even inkoken en voeg de light room toe. Meng en laat nog 2 minuten sudderen op zacht vuur. Werk af met de gehakte peterselie.

Andere recepten voor « champignons »