Terug naar overzicht

Snijbietwafeltjes

Ingrediënten

  • Een bos snijbiet (na het verwijderen van de buitenste bladeren), 1 ei, 1 el bloem
  • 1 el havervlokken, 1 el sesamzaad (facultatief), Groene kruiden of peterselie (facultatief)
  • 100 g comté of parmezaan, Zout, Peper, 1 el olijfolie

Bereidingswijze

Snijd het groen van de snijbieten in kleine stukjes. Laat ze slinken in een heel klein beetje water gedurende 5 minuten in een antikleefpan, onder deksel en op zacht vuur. Laat al het water verdampen en afkoelen.
Klop het ei met bloem, zout, peper, havervlokken, sesamzaad en groene kruiden (eventueel). Voeg de snijbieten toe, vervolgens de geraspte kaas, vermeng goed. Laat een half uur rusten.
Verwarm tenslotte de olie in een pan en leg kleine porties van de bereiding met een lepel in de goed warme hete olie. Laat bruin worden en draai om tot ze gaar zijn, wat niet langer dan 5 minuten mag duren.
Past goed bij een lekkere rauwkostsalade!

Andere recepten voor « snijbiet »