Terug naar overzicht

PORTOBELLO MET GEITENKAAS EN SPINAZIE

Ingredi├źnten

  • 4 portobello's, 450 gram verse spinazie, 50 ml room
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels Bertolli pesto alla calabrese
  • Bertolli extra vergine olijfolie
  • verse tijm
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 185 ┬░C. Verwijder de stelen van de portobello’s, maar bewaar ze wel. Leg de hoeden op de kop in een ovenschaal en besprenkel ze met een beetje extra vergine olijfolie. Laat ze 15 minuten garen in de oven.
Hak ondertussen de stelen van de portobello’s, het sjalotje en de knoflook fijn. Zet een wokpan op een laag vuur en bak het mengsel gedurende 1 minuut in een beetje extra vergine olijfolie. Voeg de pijnboompitjes toe en bak ze even mee. Meng dan de spinazie en de room erdoor.
Snijd de tomaten in reepjes, de geitenkaas in stukjes en hak wat tijm fijn. Voeg dit alles samen met de pesto toe aan het spinaziemengsel en breng op smaak met peper en zout.
Dep het vocht van de portobello’s, vul ze met het spinaziemengsel en zet ze nog 10 minuten terug in de oven tot alles door en door warm is.