Terug naar overzicht

WITLOOFROLLETJES MET GEROOKTE ZALM EN MASCARPONESAUS

Ingrediënten

  • 30 g Solo
  • zout
  • nootmuskaat
  • 8 mooie stronkjes witloof
  • peper
  • 8 plakjes zachte,gerookte zalm
  • 250 g mascarpone
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 g gruyère

Bereidingswijze

1. Maak het witloof snel schoon onder koud, stromend water.
2. Verwijder eventueel de beschadigde blaadjes en de bittere kern aan de onderkant.
3. Laat 30 g Solo smelten in een pan en leg er het witloof in.
4. Laat het stoven op een klein vuur gedurende 30 minuten en draai de stronkjes ondertussen regelmatig om; voeg zout en peper toe.
5. Boter een vuurvaste schotel in.
6. Rol elk witloofstukje in een plakje gerookte zalm en leg in de gratinschotel.
7. Laat de mascarpone smelten in de pan met het bakvocht van het witloof.
8. Voeg het citroensap toe en kruid met nootmuskaat.
9. Proef en breng de saus eventueel nog meer op smaak met een beetje peper.
10. Giet die saus over het witloof en bedek met geraspte gruyère.
11. Plaats de schotel in de voorverwarmde oven, laat 15 minuten bakken en laat daarna gratineren. Dien op met pasta of met aardappelpuree.

Andere recepten voor « witloof »