Terug naar overzicht

Bloemkoolsoep uit Mechelen

Ingrediƫnten

  • 1 knolselder, 1 grote bloemkool (deel roosjes afzonderlijk houden voor de garnering), 2 uien, 1 groene sla, 50 gr kervel, 80 gr boter, 3 grote aardappelen, peper, zout, bouillon

Bereidingswijze

Bereiding:
snij bloemkool, selder en ui in blokjes, stoof ze lichtjes aan in de boter en laat eventjes uitzweten. Overgiet met bouillon of water met een bouillonblokje. Voeg aardappelen toe en breng aan de kook. Laat zachtjes gaar worden. Kook ondertussen de resterende bloemkoolroosjes gaar in licht gezouten water. Hak de kervel fijn. Draai de soep vervolgens door een roerzeef. Kruid met peper en zout. Werk af met de gekookte bloemkoolbloempjes en gehakte kervel.
Bron: Lekker Antwerpen Historische recepten met hedendaagse ingredienten Marc Declercq en
Jacky Nijskens Uitgeverij Coda, Antwerpen