Terug naar overzicht

Veggie-hamburger met portobello paddenstoelen en pittige sesammayonaise

Ingrediënten

  • 4 portobello paddenstoelen
  • 300 g jonge spinazie, 4 plakjes cheddar kaas
  • 1 rode ui, in schijfjes, 1ei, 2 el sesamzaad
  • 4 volkoren hamburgerbroodjes

Bereidingswijze

Maak eerst de marinade. Haak hiervoor de teentjes knoflook fijn en meng met de rest van de ingrediënten voor de marinade.
Snijd de stelen van de paddenstoelen en leg ze in een schaal. Bestrijk met de marinade en houd apart.
Maak daarna de gebakken aardappelen in de oven. Snijd de gewassen aardappelen in partjes en spoel ze goed om. Laat de aardappelen goed uitlekken en meng er de olijfolie, geperste knoflook, paprika, fijngesnipperde rozemarijn en het zeezout onder. Verwarm de oven voor op 190°C en bak de aardappelen in een ovenschaal tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
Maak ondertussen de mayonaise. Doe hiervoor alle ingrediënten in een maatbeker en mix tot een romige mayonaise.
Rooster de sesamzaadjes lichtjes, laat ze afkoelen en meng ze onder de mayonaise.  Breng de mayonaise verder op smaak met peper en zout.
Grill als laatste de gemarineerde paddenstoelen in een hete grillpan aan beide zijden.
Snijd de broodjes open en bestrijk ze met een lepel sesam mayonaise. Leg er wat blaadjes spinazie en de uiringen op. Leg de gegrilde portobello erboven op, vervolgens een plakje cheddar kaas en nog wat uiringen. Zet de hoed van het broodje erop en steek een prikker door de burger.